Gjensyn med Sunniva

Kom til Florø i går kveld, og det ble et hjertelig gjensyn med kajakken Sunniva. I dag tidlig tok vi en herlig morgentur i nærområdet:

IMG_0938

Kjenner fortsatt at jeg ikke skal ha for lang tid i kajakken, men det var uansett utrolig deilig med en drøy time på denne fantastiske dagen.

Etterpå har jeg vasket klær, og pakket. I kveld blir jeg hentet av en lokal padler som kjører meg til det gamle hurtigruteskipet Nordstjernen. Så blir jeg med den til Nidaros. Dette er den offisielle åpningen av kystpilegrimsleia. Satser på å bruke Sunniva ut til Selja på fredag!

Er vi heldige, så blir det fine dager fremover. Her er ett bilde til fra i dag morges:

IMG_0944

Det blir nesten litt rart å avslutte turen på denne måten. Samtidig har det vært fint å prøve kystpilegrimsleia på mange forskjellige måter. Først i kajakk. Når så det ikke lot seg gjøre, så fikk jeg Sunnivaleden til fots (med topptur til Hornelen). Deretter en snau uke i Selje med Selja kloster. Så haiking, buss og ferge – med utvalgte gåstrekninger helt opp til Smøla. Før jeg tok Hurtigruten ned igjen for å hente Sunniva å bli med Nordstjernen til Nidaros.

Selvsagt er jeg litt lei meg for at jeg ikke ble den første som var padlepilegrim fra Tønsberg til Nidaros. Men, så ble jeg den første som gikk Sunnivaleden fra Kinn til Selja i stedet. Så har jeg antagelig fått vært innom flere steder enn jeg ville fått til med kajakk, og truffet flere mennesker. Det ene er ikke nødvendigvis bedre enn det andre, men det er annerledes.

Jeg tror vi kunne ha godt av å tenke mer sånn. Når ting ikke blir som vi har tenkt, så tror vi automatisk at ting blir dårligere. Tenk om vi (og det gjelder jo i høyeste grad meg også) kunne tenkt at det blir annerledes i stedet!

2 kommentarer til “Gjensyn med Sunniva

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.