Delmål 2: Kristiansand

I dag våknet jeg på min favorittleirplass – Sokken på Auesøya utenfor Lillesand.

20140420-_L8V9589

I kald vind gikk turen til Saltholmen fyr, og en kjapp fotoseanse. Før jeg padlet videre til Skauerøya. Der traff jeg seks padlere fra KKK som var på vei hjemover, og vi tok følge til Gamle Hellesund. Veldig hyggelig! Her fikk jeg en svært interessant privat omvisning, og Gamle Hellesund blir aldri det samme etter dette. De har til og med hatt hattemaker der!

Derfra padlet jeg alene til Kristiansand. Først til brua mellom ytre og indre Ulvøysund. Derfra over Kvåsen og til Vestre Randøya. Her tok jeg en liten chips-pause før jeg gikk til Odderøya og klubbhuset.

Har rydda litt, fått en bedre middag og ser på bilder. Skal få lagt ut bildene hittil i løpet av morgenen.

Turen har jo knapt begynt, men det blir noen jobbedager i Kristiansand nå – før turen fortsetter på fredag. Følg med!

6 kommentarer til “Delmål 2: Kristiansand

  1. Hun må nok luftes litt i løpet av uka. Skuldre og nakke har gått av noen hviledager kjennes det ut som.

 1. Dette går jo så det suser.. 🙂 Når det gjelder påkjenningene på skuldre å nakke så ser jeg for meg at det kan bli en kamp på en slik tur. Har du forberedt deg spesielt mot det i forkant eller satser du på padle deg inn i form?.. Har kjent på dette selv etter litt for tette turer og det ‘murrer’ godt i skulder/overarm.. din tur blir jo en utrolig tøff belastning.. 🙂

 2. Har dessverre vært mye syk i vinter, så satser alt på å padle meg i form. Tror det blir kortere dagsetapper videre, men kanskje noen megalange forbi noen utsatte strekk. Vi får se! 🙂

 3. En pilegrimsreise er jo en forholdsvis lang reise til et hellig sted. Men dypest sett skal den vel utrykke noe av trosreisen gjennom dette livet og livets endelige mål. Det som kommer etter døden.

  Selv tilhører jeg ikke noe trossamfunn men vet litt om jødedommen og kristendommen. Man kan faktisk si disse har preget hele verden. Direkte og indirekte. Til og med det eldgamle kinesiske skriftspråket har tydelig symbolikk i seg fra «Moseloven».

  Tror ingen religion har gitt folk mer inspirasjon for pilegrimsreiser enn kristendommen. Ikke flere utfordringer heller. I tider hvor kristendommen hadde fremgang var ofte motstanden mot Bibelen størst. Og i tider hvor «alle hadde blitt kristne» ble folk likegyldige og Bibelen mistet sin betydning. Da ville heller ingen bli minnet på det som står i den. Og samfunnet utviklet seg gjerne tilbake til den «førkristne tilstanden». For det finnes faktisk ingen andre referansekilder til kristendommen enn Bibelen. Dette gjelder ikke bare for nasjoner, men også for enkeltindividene. Og det er vel i denne siste sammenhengen pilegrimsreisene fikk sin betydning. Kanskje en måte å distansere seg fra «verdens» negative påvirkning? Den som påvirker følelsene, intellektet og de «syndige lystene» slik at «det åndelige livet» blir kvalt?

  Kristendommen sier jo at mennesket er «en ånd» som bor i en kropp. Den sier ikke at mennesket har sin frie vilje, men at det har frihet til å velge mellom Bibelens definisjon av god og ondt. Og slike valg bestemmer om mennesket går evig fortapt eller om det skal leve hundretusener av millioner og milliarder år i en evig og totalt annen virkelighet. For de som velger «omvendelsens vei» blir denne virkeligheten mer og mer levende. Hundrevis av kjente historiske predikanter som forkynte Jesus slik at hele nasjoner ble snudd på hodet viser jo dette. Men for de som velger «verdens vei» fremstår kristendommen mer og mer som en «middelaldersk overtro». Men dette i seg selv har faktisk skapt mange «middelalderske diktaturer». Det var faktisk ikke lenge siden kristendommen stod forholdsvis sterkt i Nordkorea.

  Det finnes mange slike skremmende historiske senarier. Og de virkelige mekanismene bak slike plutselige og voldsomme historiske forandringer er ofte lite påaktet. De styres faktisk av «deg og meg» gjennom de valgene vi tar i hverdagslivet. Virkelig noe man kan fordype seg i.

  Den aller mest banale historien jeg noen gang har hørt lød slik:

  En mann ville lære noe om livet. Og da sendte gud ham ned til helvete. Der satt det millioner av utsultede mennesker ved bord som var dekket av alle slags delikatesser. Skjeer og gaffler var lengre enn armene, så ingen av dem fikk spist. Så ble mannen sendt opp til himmelen. Der satt det også folk ved dekkede bord og med like lange gaffler og skjeer. Men ingen var sultne, for de matet hverandre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.