Litt kontor

Værfast i hele går, og i dag blir det antagelig heller ikke så lang padling. Derfor har jeg tatt kopi av alle bildene, og MoNo hadde tatt mange fine fra seremonien i Tønsberg. Her er ett av dem:

IMG_8547

Jeg er dypt takknemlig for den flotte seremonien i Tønsberg, og ønsker å takke alle som var med! Det ble en utrolig fin start på reisen!

I motsetning til i går har vi nå sol, og lader batterier på telefoner. Etter lunsj går vi ut mot Tønsberg Tønne, men er ikke altfor optimistiske. Antagelig tar vi en natt på fastlandet, før vi prøver på nytt i morgen.

Teltet er akkurat stort nok til å ha kontor:

IMG_8576

Ganske fascinerende å være værfast på denne måten. Er ikke vant til det, men tar det ganske bra. En del fine samtaler, og mye hviling/lesing. Passer egentlig ganske bra akkurat nå, selv om jeg savner Bamble-skjærgården.

1 kommentar til “Litt kontor

 1. Lars, jeg tenkte på deg lørdag da regnet pisket mot sydveggen og jeg visste at du noen mil unna slet i motvind og motsjø på første etappe.

  Din venn Magnus Østlie padlet sammen med faren sin fra Tromsø til Tønsberg for 4 år siden, og skrev på bloggen at lille Vestfold virkelig ville vise at selvom man er liten kan man oppføre seg som den største. Fra bloggen hans http://frattilt.blogspot.no/2010/07/vestfold-ville-vise-seg-frem-gitt-dag.html

  «Og på denne strekningen, fra Stavern til Ula opplever vi de største dønningene på hele turen. Vi har flere brytende bølger rundt oss enn vi har hatt i noen andre fylker. Og skuldrene mine er plassert langt over ørene mine. Ikke bra. Ikke bra i det hele tatt. Her skulle ikke jeg vært.»

  Kombinasjonen av strøm sydover langs kysten og vind motsatt vei er nok med på å gjøre farvannet utsatt. Som ungdom var jeg sammen med en kamerat værfast utenfor Stavern. Vi ble utålmodige og valgte å padle hjemover mot Oslofjorden om natten for å unngå vinden. Men strømmen mot oss, som vi ikke var klar over dengang, gjorde fremdriften langsom. Det var i august og mørkt, så vi navigerte med å padlet mot lyset fra Færder fyr. Vi var langt fra land og så lysene derfra i det fjerne. Pga. motstrøm og lav fremdrift så vi nesten ikke at det gikk fremover. Jeg ble veldig sliten og tom for energi. I ettertid har jeg ofte tenkt som vennen din skrev på bloggen, at der skulle jeg så absolutt ikke vært. Det er det mest uansvarlige jeg har gjort som padler. Jeg gjør ikke slikt lenger.

  Så det er fornuftig å ligge værfast når forholdene er som i går og i dag.

  God tur videre !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.