Kjøkken på tur

Tidligere år har jeg brukt et Trangia stormkjøkken med gass på tur (unntatt om vinteren). På padlepilegrimsferden vurderer jeg å ha med en KellyKettle. I går hadde jeg første test på en tur i skogen – med hodelykt og truger:

20140128-D7N_4878

Bildet over viser skålen der det lille bålet fyres. Så settes kjelen over – den har dobbelt gods, og rommer 0,6 liter (small-versjonen):

20140128-D7N_4876

Da blir det trekk, og mer ved legges på gjennom tuten. Litt små furukvister, og vannet kokte i løpet av få minutter. Så var det bare å fylle på mer vann, og gjenta prosedyren. Hvis det var blitt litt stort bål, så var det litt knot å få kjelen på plass igjen.

På tur er jeg veldig glad i å lage brød, og det fulgte med en dings til å ha oppi tuten for å sette panna der. Dessverre tror jeg effekten blir litt lav, og hele systemet blir litt ustabilt. I alle fall på snø. Men, dette skal testes ut. Antagelig er det litt vanskelig å etterfylle med ved også, og brød tar jo litt tid. Dessuten er det jo stor fare for at en tørrkoker pipa med dobbelt gods. Dette er nok blitt sett av flere, og produsenten lanserer «Hobo Stove» i slutten av mars:

20140129stove

Håper jeg kan få tak i denne for litt utprøving før jeg drar!

Hvis du vil se hvordan det ser ut i dagslys, så er denne videoen fra produsenten grei:

Har du noen gode turoppskrifter som bare baserer seg på kokende vann, så må du gjerne bruke kommentarfeltet nedenfor!

2 kommentarer til “Kjøkken på tur

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.