Padlepilegrim 2014

29.08.2006 registrerte jeg dette domenet. I fjor besøkte jeg Selja for første gang, og i år kom boka til Harald Olsen: Havets pilegrimer. Under fullmånen i fjor sommer ble det besluttet:

20130723-IMG_6570

Etter påsken 2014 setter jeg meg i kajakken, med det treffende navnet «Sunniva«, for å ta fatt på en padlepilegrimstur fra Tønsberg til Nidaros. Planleggingen er i full gang, og drypp fra planleggingen, arbeid med ny bok osv vil finne veien inn i denne bloggen. Meningen er at den kan fungere som en slags dagbok i prosjektet, samtidig som den blir et nav for nyttig informasjon. Antagelig er det ikke bare jeg som går med en padlepilegrim i hjertet.

18 kommentarer til “Padlepilegrim 2014

  1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding Bjørn! Dere har jo erfaring fra land, så det er betryggende at dere følger med! 🙂

 1. Gleder meg til å følge deg! Er spesielt spent på hva du finner på forbi Stadt. Kanskje du finner ut at det er lurt å gjøre som vikingene gjorde: Å dra båten over Dragseidet? Da får du også med deg vikingtunet og steinkorset som står reist der på Dragseidet til minne om da kong Olav Tryggvason kristnet de fire fylkene Firda, Sygna, Sunnmøre og Raumdøla i år 997 e.Kr. De har selvsagt et eget spel om denne kristningen: Dragseidspelet – http://www.dragseidspelet.no

  Velkommen til å bo på Tunold-gården på Selja!

  1. Tusen takk for tips og link! Jeg skal få lagt den inn sammen med linkene. Plan A er selvfølgelig å padle rundt Stadt, men jeg vil jo ikke bli den første som brukte Dragseidet for å passere. Uansett må jeg nok bortom Dragseidet for å gjøre litt research med bilder og opplevelser!

 2. Takk for enda et tips – det er lagt inn i reiseruta. Ser vel for meg at hvis Stadt skal padles, så er det også mulig å gå inn i Stavsvikhola. Har rimelig respekt for det havstykket…

 3. Jeg håper du får en kjempetur Lars. Selv har jeg både padlet og rodd mesteparten av strekningen og minnes en rad høydepunkter, særlig Sogn og Fjordanes øyvrimmel hvor Solund, Floraområdet og Bremanger konkurrerer om å være blant de flotteste. Sørg bare for å sette av nok tid til å utforske de største perlene underveis. En kar som deg som både padler og klatrer må f. eks sørge for å se Hornelen både fra sjøen og toppen. Dessuten har jeg stor sans for kombinasjonen meditasjon og padling og det virker det som om du har også. Jeg kommer til å følge deg med interesse. God tur.

  1. Erfaringsmessig kan man aldri få nok tid til perlene, men jeg har satt av 6 uker fra Bergen til Trondheim, og det er jo en del… Takker for tips om Hornelen – det går inn på lista!

 4. Dette må jeg følge med på. Og boka skal nok bli nyttig lesing for meg til mitt eget padleprosjekt. Nyt dagen, planleggingen, gjennomføringen og etterarbeidet – som innebærer god mimring. Lykke til!

  1. Takk for det Rolf Martin. Skal prøve å få lagt ut drypp fra planlegging og relevant info her fortløpende. Også må vi ta en prat når du er i byen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.