Moster

Startet dagen med å gå til Moster og Moster gamle kirke:

20140518-191043.jpg

Det var lenger enn vi trodde (ca 5km), men den gamle var veldig fotogen! Da vi var ferdige med å ta bilder kom det et hyggelig ektepar. Vi kom i snakk, og hun jobbet på Moster Amfi og hadde nøkkel til kirka. Ikke nok med det: hun hadde også ventet på padlepilegrimen! Dermed ble det stempel i passet, omvisning i to utstillinger i amfiet (fra hedenskap til kristendom/gruve og stein) og til slutt i kirka. Snakk om flaks! Og det skulle bli mer…

Etterpå brukte vi litt tid på Vetahaugen. En gammel vardebrenningsplass med god utsikt. Der lå vi rett ut i gresset.

20140518-191208.jpg

Så gikk turen til statuen av Tora og til Moster havn. Havna var ganske død dessverre. Deretter åpnet bensinstasjonen og vi fikk litt etterlengtet sikringskost og drikke. Da vi fortærte dette kom ekteparet forbi i bil. De spurte om vi ville sitte på tilbake til teltene. Vi var ikke vanskelige å be!

Derfor kan vi si at vi har holdt den internasjonale hviledagen for padlere hellig (18.mai – se http://frattilt.blogspot.com)

Vi fikk besøk i leiren av en som ville ha penger for overnatting i telt. Da jeg ville ha kvittering dro han igjen. Skulle komme tilbake. Her er skikkelig slitent, og ingen form for WC bl.a. Han foreslo havet. Heldigvis er det vann. Kombinasjonen gjestebrygge/asylmottak ser ikke ut til å være noen slager…

Vi drar videre i morgen tidlig, og gleder oss veldig til Fitjarøyene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.