Første delmål

I dag kom vi frem til hytta i Bamble, og det var første delmål. Her fikk Roar prøve NDK Pilgrim Expedition fra brygga:

IMG_8642

Vi startet litt over 09 fra Bramskjæra. Kald vind under frokost og til sola brøt ordentlig igjennom. Likevel kaldt, og vi så ut som grønlandspadlere da vi forlot Nevlunghavn. Begge hadde to luer i den kalde nordavinden!

Forbi Nevlunghavn og Mølen hadde vi rolige forhold, men så fikk vi en relativt kraftig nordlig vind ut Langesundsfjorden. Vi gikk litt inn før vi krysset, og da var det minimale bølger. Over Rognsfjorden fikk vi vinden delvis bakfra, og da vi passerte Såstein var det som å komme til syden. Fullstendig vindstille, og den ene lua måtte av med en gang!

Jeg viste Roar litt av Bambles vakre skjærgård, og han fikk prøve en av kajakkene på hytta. Så ble det lunsj og avskjed. Jeg er veldig takknemlig for at Roar har vært med disse dagene – det har vært en ekstra trygghet for en utrent kropp. Jeg har ikke hatt den beste oppladningen til turen rent fysisk, og må ha litt tid til å padle meg i form.

Nå tar jeg en halv hviledag på hytta, men drar tidlig i morgen for å rekke til Risør før det kommer inn 15m/s fra SV ved Portør på ettermiddagen… Blir antagelig i Risør-skjærgården til torsdag – kanskje så langt syd som Lyngør, men der er planen å komme ned torsdag. Vi får se – er i alle fall greit å komme forbi Portør. Både Jomfruland og Portør får mye vind i nærmeste fremtid…

Nå er det fantastiske forhold utenfor hytta. Ikke en skuy, og stille vann. Har slappet av litt med lydbok og småpakking. Har fått badet for første gang siden torsdag, og selv om badet ikke var så langt – så gjorde det utrolig godt med litt rene klær!

Så har jeg kjøpt en bedre middag, og skal ha godt med næring til turen videre! Nå backer jeg opp bilder, så det i alle fall er to steder ombord. En ekstern HD har sluttet å svare, men har heldigvis en minnepinne som fungerer. Selv om den er veeeldig treg. Men, da kan jeg jo skrive litt her mens jeg venter.

Satser på at kroppen tilpasser seg mye fysisk aktivitet ganske kjapt – og kryper til sengs ganske tidlig…

4 kommentarer til “Første delmål

  1. Veldig gøy å følge deg og høre at det er godt bra til nå. Ett spørsmål ang findmespot som du bruker. Blir det kun oppdatert når er i land og aktiviserer den?

  2. God tur videre – og velkommen innom Kjerkeberget på Gjeving om det skulle passe ditt behov akkurat når du passerer ( som tidligere meldt 🙂 )Fantastisk dag her idag- selv om vindretningen skifter litt fort – sånn helt lokalt. Vi ligger på fastlandet rett innafor Lyngør fyr ( litt vestafor ).Mvh Bente Aa

    1. Takk for tilbud. Nå er jeg værfast på Gjernes før Risør. Kan bli en stund, men kanskje jeg hilser på fre hvis det passer med led, vær og vind…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.